lørdag den 29. juni 2013

Livet på landet

Er også et liv med edderkopper. 

Som f.eks. den her, som har valgt at bo i min brusekabine. 

Nu lider jeg på ingen måde af araknofobi og så længe den holder sig i sit hjørne af kabinen, deler jeg gerne pladsen - indtil jeg kommer forbi med støvsugeren næste gang. 


Meeen....jeg kan ikke sige mig fri for en gang gåsehud, når jeg står som naturen har skabt mig, og lige som jeg skal til at træde ind i brusekabinen, opdager en af de store stald-edderkopper. Som regel af den størrelse, hvor de er for store til at blive spulet ned i risten med en vandspare-bruser. Så er det at der må hentes et glas og et stykke papir og indfanges edderkop - som smides ud af vinduet (edderkoppen, ikke glasset). 

Jeg har engang hørt, at et hus med mange edderkopper er et sundt hus, fordi der er små sprækker, så huset kan ånde. Vores hus må være meget sundt....

Vi har edderkopper i alle afskygninger. Især de langbenede. Af og til også en lille "hurtigløber", dem med korte ben. 
Korsedderkopperne dekorerer vinduerne udenfor. 
I krukkerne findes også nogle fine, små, zebra-stribede edderkopper. I stalden huserer de helt store. Dem, som man kan høre lande, når de falder ned fra loftet. 
Om vinteren nyder de gennemsigtige edderkopper at pynte vores hus med spind. 

Nogle gange får de lov til at sidde. De hjælper trods alt med at tage nogle af de irriterende fluer som indfinder sig, når naboens køer kommer på fold. 
Men edderkopper skal også af med noget engang i mellem. Så nej, pletterne i vinduerne er ikke kun fluernes efterladenskaber!!! 

Og nu vil jeg finde min kost og fjerne spind i havestuen, hvor de små husdyr har været ekstra flittige... 
1 kommentar:

  1. Morsom historie og jeres edderkopper, det er da rart at vide, at huset er sundt :)

    SvarSlet