søndag den 2. juni 2013

Nyder regnen i drivhuset

Det vil sige, det regner ikke i drivhuset (kun lidt gennem den knækkede rude). Men udenfor modsiger vejret TV2s vejrudsigt, som sagde 0 mm i dag - det har nu regnet i over en time, startende med en gang styrtregn. 

I sådan et vejr bliver man ekstra glad for sit drivhus. For hold op, hvor er det hyggeligt at nusse lidt om planterne, mens regnen trommer på taget af drivhuset. Så kan jeg ærgre mig over, at jeg ikke får lavet det andet planlagte havearbejde en anden gang.

Desværre har drivhuset fået flere beboere. Myrerne er jo flyttet ind hos agurkerne, men de ser nu ud til at det er ok. 

I går opdagede jeg så, at der var bladlus på min peberplante. De inficerede blade blev straks fjernet, og hele drivhuset er nu under skærpet overvågning. 

På den positive side, så er både tomater, agurker og peber begyndt at vise sig. Korianderen er der også blevet spist af. 

2 kommentarer:

 1. Dejligt at du kan være i drivhuset og hygge i regnen. Og herligt at du snart kan høste derude fra :-)

  Jeg har også fået logerende - synes jeg kan høre, at det er et stort problem med myrer i år. Jeg er nu ikke helt tryg ved dem, da jeg tror, at de kan ødelægge rødderne på planterne. Det sidste jeg læste omkring bekæmpelse af myrer var at røre noget gær op i honning og sætte i drivhuset. Den søde honning tiltrækker myrerne og gæren får dem til at "eksplodere".

  Tror jeg selv skal prøve denne ufarlige "gift", for udover at de kan ødelægge planterne, så synes jeg, at det er træls med alle de småkravl.

  SvarSlet
 2. Susanne, jeg skyndte mig at blande gær og agavesirup (det var, hvad jeg havde) og sætte det ud i drivhuset. Her, efter nogle dage, er der stadig myrer, men jeg bilder mig ind, at der er færre af dem. Der er ihvertfald en del, der er druknet....
  Agurkerne ser nu ikke ud til at lide nød, selv om der er et myrebo under dem, men de kan jo heller ikke lide at få våde tæer - og mon ikke er myrebo dræner godt?
  Til gengæld kan myrer jo finde på at holde bladlus og efter at have opdaget den slags i peberen, så må myrerne også gerne flytte......

  SvarSlet