fredag den 4. januar 2013

Tid til planlægning

Hvad skal der i haven i år? Hvor skal det stå? Hvad skal forspires? Hvordan holder jeg høns, hund og dræbersnegle ude?

Der er mange spørgsmål der trænger sig på nu, hvor det nye (have) år er begyndt. Kurven med frø og andre haveting har fået vendt bunden i vejret, så jeg kan få overblik over hvilke frø jeg har.

I år tror jeg, at mit fokus kommer til at være på mest mulig selvforsyning. Ikke mindst fordi jeg ved høsttid er på barsel med dagpenge, og så er der jo rart ikke at skulle betale for grøntsager. Og så må jeg have prøvet at sætte spidskål. Masser af persille må der også til, for det er skønt at have i fryseren om vinteren. Det giver et ekstra pift til f.eks. koteletter i fad.
Porrer må der til. Gulerødder og pastinak er også godt. Rødbeder selvfølgelig og så masser af løg. Tror måske jeg også vil prøve med hvidløg. Jeg har ikke noget drivhus, så jeg vil igen i år prøve frilandsagurker. Sidste år lykkedes de ikke rigtig, vejret var ikke helt med dem. Men forrige år havde vi agurker i store mængder.

Tror jeg må have et højbed endnu....


1 kommentar:

  1. Jeg stemmer også på selvforsyningen. Og babymos lavet på ærlige grøntsager fremfor pulvermad er vist heller ikke så ringe endda.

    SvarSlet