fredag den 1. januar 2016

Første dag i et nyt år


På sådan en kold 1. Januar, hvor vejrmanden forudsiger, at nu kommer vinteren med frost hele døgnet, er det jo ren hygge at gennemgå frøresterne fra sidste år og ikke mindst: bestille nye frø. 
De første chilier skal jo i jorden nu, så det er om at få de frø hjem, som ikke er på lager fra sidste år. 
I 2015 opgav min skønne moster sit drivhus og gav det til mig.
Jeg satser på, at min bedre halvdel når at sætte det op til 2016-sæsonen, for min planteliste er pt større end hvad mit lille drivhus kan rumme. Sidste sæson var jeg modig og fyldte 12 chili, tomat og agurkeplanter ind i mit drivhus på 5 m2 sammen med et par spande med basilikum og koriander. Resultatet var, at jeg sidst på sæsonen stort set ikke kunne komme ind og plukke. 
I dag fik jeg taget de sidste chiliplanter ud af drivhuset. Desværre fik jeg også vækket den lille skrubtudse, som flyttede ind i drivhuset i efteråret. Den havde gemt sig under en kapilærkasse med vand og chili i. Den har nu i stedet fået en urtepotte der vender på hovedet som vinterhi. Der er skåret en lille dør i, lagt halm om og sat en kapilærkasse over, med bunden i vejret. Det hele selvfølgelig i drivhuset sammen med en masse leopardsnegle. Håber den lille fyr klarer den. Sidste år overvintrede dens storebror i højbedet - ham kom jeg til at grave op i foråret.
Jeg vil slutte af med et forårstegn: hanerne er begyndt at gale! 
Godt nytår.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar