torsdag den 27. december 2012

Den skønneste grøntsagssuppe

Man ved det er kedeligt ude-vejr, når kattene foretrækker at sidde i vinduet  og kigge på fugle frem for at være ude og jage dem. Når så der også ligger 3 i sengen, må det være rigtig grimt vejr. 

Når det så koldt og vådt udenfor, så er en god grøntsagsuppe rar at spise. Derfor vil jeg dele denne opskrift på tomatsuppe som er så god, at selv min grøntsagsforskrækkede søn spiser den med stort velbehag. Har man egne grøntsager fra haven, er det jo kun et plus.

Tomatsuppe

1 renset, snittet porre
1 pillet, hakket løg
1-2 spsk olie
1/2 kg skrællende og revne gulerødder
1/4 - 1/2 revet knoldselleri (kan udelades)
1 dåse hakkede tomater
1 liter hønsebouillon
Et tommeltot stort stykke skrællet og revet frisk ingefær (kan udelades)
Et par fed presset/knust hvidløg eller mere (kan udelades)
1 rød chili uden kerner, finthakket (kan udelades)
Salt og peber

Svits porre og løg i olie i gryden. Kom gulerødder og knoldselleri i og svits det ganske kort. Tilsæt hvidløg,, ingefær, chili, tomater og bouillon. Lad suppen snurre mindst 20 minutter under låg (gerne mere). Purer suppen, evt. gennem en si. Jeg plejer at give den en tur med stavblenderen og derefter purere den med en si. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.
Serveres varm med brød til. Kan man ikke undvære kød, så passer pølser fint til.

Suppen kan sagtens fryses. Jeg plejer at lave mindst dobbelt portion, så der også er til fryseren. Så er det dejlig nemt næste gang man har lyst til suppe eller bare skal have lidt nem mad.Ingen kommentarer:

Send en kommentar