fredag den 31. maj 2013

Øv...

Vi har et fantastisk, over 50 år gammelt, kastanjetræ. En hestekastanje. 
Desværre har den de sidste 3 år været ramt af noget. 
Hvad det "noget" er, ved jeg ikke helt, men mit bud er enten minermøl eller svamp. Sidste sommer så træet ud som om efteråret var kommet et par måneder for tidligt. I år var der allerede midt i maj en masse døde grenspidser. Knopperne var simpelthen ikke sprunget ud. Bladene hængte også lidt mere end de burde og havde lidt brune pletter og huller. 
Nu er det et stort træ og det skyggede lidt vel meget. 
Så beslutningen blev, at vi i første omgang studser træet og ser om det kan hjælpe. Hvis ikke, så må det helt ned. 
Kønt er det nu ikke. "Frisøren" gik hårdt til træet med motorsaven. 


lørdag den 25. maj 2013

Så blev haven vandet...

Bornholm har ikke fået så meget vand på det seneste. Den smule der er kommet, var ikke nok til at forhindre jorden i at revne visse steder og privatvejen i at støve. 
Det er der så rodet bod på nu! Regnen har væltet ned hele natten. 
Mine høns synes det er skønt, og futter rundt på græsplænen efter regnorme - drivvåde. 
Højbedene er vist også godt gennemvandede, så vandslangen kan holde fri et par dage. Myrerne bor jo lunt og godt i drivhuset, så dem behøver  jeg heller ikke bekymre mig om ........
Sådan en dag er vist bare beregnet til at sætte sig godt til rette i sofaen med en god kop ingefærte og en god krimi. 

Der er vådt derude. 

Vores egen lille sø. Desværre lige foran hoveddøren. 

Våde høns - der må være mange, fede regnorme, siden de er ude i det vejr. 

Udsigten fra hoveddøren i går aftes. Den farve plejer at betyde regn. Og det kom der! 

onsdag den 22. maj 2013

Regnperler

En blid natteregn og pludselig er planterne lidt grønnere og fint dekoreret med små perler...

Undergravende virksomhed

Sådan kan myrernes aktivitet i drivhusets agurker vist bedst beskrives. De flyttede ret hurtigt ind. Efter en hurtig besigtigelse af forholdene, valgte de kapilærkassen med agurker og koriander. Tomater og peber interesserer dem ikke. 
Jeg overveje pt om de bare skal have lov til at blive boende. De er meget standhaftige. Kanelstænger og stjerneanis afskrækker dem ikke, men får bare drivhuset til at lugte lidt af jul. Kaffe i stor mængde giver bare mere byggemateriale til boet. 
Jeg vil nødig i gang med gift, som vist er eneste udvej, hvis myrerne skal væk. Hvis de ikke holder husdyr i form af lus, så skal jeg måske bare lade nåde gå for ret....

onsdag den 8. maj 2013

Regn og torden - bare ikke her

Det lader til, at alle andre har fået vandet have på den naturlige måde. Bare ikke mig.

Jeg kunne i går nyde lummerheden på et par og tyve grader i haven, alt i mens jeg slæbte vand til krukkerne og lod vandslangen klare højbedene.
Alt i mens underholdt svalerne, grå- og skovspurvene og stærene med hver deres sang. Gæssene fra mosen fløj over os nogle gange og gav deres (højlydte) besyv med. Kattene nød også det gode vejr - og mine planter:-)


søndag den 5. maj 2013

Så blev det endelig havevejr

Derfor må blogindlæg vente.

Drivhuset er nu sat op og tilplantet. Med det lille ups, at vi i euforien over at skulle indrette med plantebord og kapilærkasser, glemte at vaske det....

Men nu står de der, tomater, agurker, chilier og peber. Med tagetes og koriander plantet imellem. Basilikum er sået i en gammel mælkespand af zink og en fin, udvokset basilikum er også indkøbt.

Efter at have være meget gravid med tvillingerne sidste år, skal der tages revanche i haven i år. 3 nye højbede er kommet til, et stykke til kartofler og græskar er gravet igennem - og ryggen er noget øm...
Gemalen har sørget for hegn rundt om mine bed, så hønsene ikke støvbader mine frø væk. Kartoflerne er også hegnet ind, så hund og høns ikke graver dem op. Det var nemmere end at hegne dyrene inde.

Nogle billeder af foråret og drivhuset her på landet: